Grönyteskötsel och gaturenhållning

Referenser

Kontaktformulär
Fyll i din förfrågan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Företag/Förening:

Kontaktperson:

E-mail:

Adress:

Ort:

Telefon:

Meddelande:


Skicka

  • Rondell Tuvev, Finlandsv

Trädvård .

 

Hur beskärning utförs är av största vikt för att träd att buskar ska må bra, behålla sin dekorativa form och blomma vackert. Dock ska inte alla växter beskäras.  På LP Entreprenad har vi personal som har gedigen kunskap och säkerhetstänk för bästa möjliga utförande av busk- och trädbeskärning. Vi utför arbeten i trafik- och parkmiljö enligt lagar och krav på säkerhet, certifikat, samt specifika kundkrav. Hållbar utveckling är ett viktigt ledord för oss och vi använder oss av den senaste tekniken vad gäller metoder och elverktyg för både miljö- och arbetsmiljönytta. 

Välkommen att kontakta oss på 0739-42 55 72 eller paulina@lpe.se så berättar vi mer.

Trädbeskärning och trädvård

Vår personal har stor kompetens och erfarenhet inom trädbeskärning både vad gäller utförande, form och säkerhet. Denna har de införskaffat sig både genom högskoleutbildning, kurser och praktisk erfarenhet. För att ett träd ska växa och må bra krävs även gallring och nedtagning av träd vid behov. Här har vi den specialistkunskap som krävs både av klätterutbildad personal, samt specialutrustad lastbil med kran, samt utbildade chaufförer för säker nedtagning av träd där utrymmet är begränsat. 

Buskbeskärning

För att buskar ska må bra och utvecklas maximalt krävs självklart beskärning, men också att det är rätt plantor på rätt plats vad gäller storlek, avstånd, färg och krav på jord. Den kunskapen har vi. Vi är specialister på häckbeskärning då vi utför denna beskärning upp till tre gånger per år åt flertalet kunder i Stor-Göteborg, bl.a. åt stat, kommun och privata bolag.

Den bästa perioden för beskärning 

Den bästa perioden för att beskära träd och buskar som blöder, d.v.s. förlorar sav och energi, är då växterna är som starkast under vegetationsperioden. Denna period kallas JAS, vilket är en förkortning av juli, augusti och september. Äpple- och päronträd innefattas inte av dessa, utan kan beskäras under hösten eller under tidig vår. Stenfruktträd, som till exempel plommon, körsbär och persika beskär man efter skörden, dock senast under september månad. Buskrosor mår bäst av att beskäras tidigt på våren, men det går att göra efter hösten. Då nya fruktbuskar planteras ska samtliga beskäras första året efter planteringen. Vid formbeskärning av häck beror tidpunkten på vilken typ av häck vi hanterar. Lövhäckar beskärs både vinter, sommar och höst, medan barrhäckar beskärs under första halvan av augusti.